Detalji u enterijeru

Renovirali ste svoj životni prostor i opremili ga novim nameštajem i pratećom opremom, u želji da uživate u svom domu sa porodicom i prijateljima.

Međutim, vaš stan ili kuća ne izgleda baš onako kako ste zamislili, već vam deluje prazno i nepotpuno. Znajte da su detalji upravo ti koji daju dušu svakoj prostoriji i spajaju ih u jednu celinu.

Dekorativne tapete, umetničke slike na zidovima, ogledala, lusteri i ostali predmeti pretvoriće vaš dom u unikatnu oazu za uživanje i daće lični pečat vašem enterijeru.
Ukoliko želite da stvorite jedinstveno okruženje, obratite pažnju na posebne detalje koji su neophodni svakom domu, a menjaju prostor u raskošni i dekorativni ambijent.

 

Detalji na zidu

Osnova svakog doma su zidovi, upravo oni nam pružaju niz mogućnosti u uređenju. Zid možemo promatrati kao prazno platno koje čeka da postane umjetničko djelo. Bojenje zidova zasigurno je jedan od najjednostavnijih načina za promjenu u enterijeru. Jedan zid možete naglasiti svojom najdražom bojim koja će istaknuti ostatak namješta u stanu, ali postoje i druge mogućnosti.

Osim klasičnim slikama i umjetninama, zidove možete ukrasiti porodičnim fotografijama koje će vas svakodnevno podsjećati na neke lijepe trenutke. Posljednjih godina tapete su sve popularniji izbor u enterijerima, a s obzirom na raznolikost boja, modela i tekstura sigurni smo da svatko može pronaći savršen dizajn za sebe. Ako uživate u čitanju i skupljanju knjiga, kućna biblioteka može biti izvrstan izbor. Također, ako vam u stanu nedostaje polica, uvijek se možete odlučiti za neke zanimljive koje će osim praktične imati i estetsku funkciju u enterijeru.

 

Rasvjeta

Danas je vrlo teško zamisliti dom bez svjetlosti. Osim prirodne svjetlosti, možemo je osigurati i raznim rasvjetnim tijelima. Ovisno o atmosferi koju želite stvoriti u svom domu, moguće je birati između raskošnih kristalnih lustera, onih tradicionalnih, kao i onih u industrijskom stilu. Bez obzira za koji stil se odlučite, rasvjeta će zasigurno zaokružiti cjelinu i naglasiti vaš stil.

Osim stropne, podna rasvjeta također može biti vrlo zanimljiv detalj u interijeru, stoga, bez obzira o kojem tipu rasvjete razmišljate, istražite mogućnosti koje će nadopuniti vaš stil i istaknuti najbolje u vašem interijeru.

 

Dekoracije

Dekoracije poput mirisnih svijeća koje će dom ispuniti vašim najdražim notama, cvijeća, mini bara, stolića za kavu ukrašenog knjigama, ukrasnih jastučića, prekrivača, posteljine i zavjesa čak će i najpraznijem prostoru dati dozu šarma. Kao i sve ostalo u interijeru, birate ih ovisno o viziji stana koji ste zamisli kao vašu oazu.

Nemojte se bojati igrati s uzorcima, teksturama, materijalima i motivima. Upravo su oni odraz vaše osobnosti i stila i nešto što će stan učiniti prepoznatljivim za vas.

 

Jastuci

Kad je uređenje interijera u pitanju, mali detalji poput ukrasnih jastuka mogu učiniti čuda i podići svaku prostoriju. Kod odabira ukrasnih jastuka i jastučnica važno je obratiti pažnju i na stil uređenja te u skladu s time odabrati one koji će se najbolje uklopiti u vaš prostor.

 

Stolići

Stolići u dnevnom boravku mali su, ali moćan komad namještaja. Istovremeno, pružaju nužan prostor za odlaganje kada ugostite porodicu i prijatelje, služe kao odlagalište praktičnih stvari poput upravljača za  tv, mobitel, šoljice s napitkom, ali su i ukras svakog dnevnog boravka.